top of page

Hoe ga ik te werk?

abotroost4.jpg

Contacteer me, liefst telefonisch gezien de korte tijdspanne tot het afscheid. Ik mail je een volledig overzicht van de opbouw van een kerkelijke of burgerlijke afscheidsceremonie. Daarin vind je de muzikale momenten tijdens de plechtigheid.

Ik mail je de suggestielijsten door waaruit je de nummers kan kiezen (ook via Spotify - link te beluisteren). Deze suggestielijst bevat ondertussen meer dan 140 nummers in verschillende talen, gaande van licht klassiek tot hedendaagse ballades.

Is het allemaal een beetje teveel voor jou? Dan maak ik, steunend op mijn jarenlange ervaring, een voorstel voor gepaste nummers. Rekening houdend met de lievelingsnummers van de overledene en jouw voorkeur qua taal en stijl.

Wens je mij liever persoonlijk te ontmoeten? Dan ontvang ik je graag bij mij thuis in Maldegem.

Je ontvangt vooraf een heldere prijsofferte.

Enkele audiofragmenten kan je hier op de site beluisteren.

Live muziek op het afscheid   
(burgerlijk of religieus)

Ceremoniespreker bij afscheid

Een afscheid schrijven is veel meer dan alleen maar een overzicht van het leven. In die eerste zware dagen na het overlijden is het vooral belangrijk om aandacht en empathie te hebben voor wie achterblijft. Daarvoor kom ik naar je toe. Om naar jou te luisteren. Om je troost te bieden met de juiste woorden, om samen ook stil te zijn. Om er te ‘zijn’ op dat moment, maar wel met de nodige kennis van zaken. Want weet, jouw woorden, verhalen en anekdotes zijn bij mij in de juiste handen.

Thuis ga ik dan aan slag met alle input die ik van jou kreeg, om het draaiboek van de afscheidsceremonie op te stellen en het persoonlijk levensverhaal van jouw dierbare te schrijven. Hierin verwerk ik ook de getuigenissen van familie en vrienden en geef ik de gekozen muziek de juiste plaats.

Gedurende de ganse periode blijf ik in contact met jou indien dit nodig is. Misschien vergat je me iets te vertellen, of zit ik nog met enkele vragen? Ik schrijf, schrap én herschrijf tot het voor mij goed aanvoelt. Tot het een afscheid is dat klopt, dat verzacht.

 

Indien je dit wenst kan je het volledige script op voorhand nalezen, maar deze vraag krijg ik nauwelijks. Ik neem ruim op voorhand contact met de uitvaartondernemer wat betreft het verloop van de ceremonie en de praktische afspraken hieromtrent.

Op de dag van het afscheid ben ik ruim anderhalf uur op voorhand aanwezig. In stijlvolle kledij en met gepaste stem spreek ik de volledige ceremonie.

Ann-150.jpg

 

Uiteraard ontvang je van mij vooraf een heldere prijsofferte. 

Opleiding: Merveil Academy, school voor ceremoniesprekers & storytellers

Voor alle verdere info en beschikbaarheid: bellen kan op 0495 53 02 59, via het contactformulier of mail naar ann@abotroost.be

bottom of page