top of page

Ceremoniespreker bij afscheid

abotroost5.jpg

Ik schrijf een afscheid op maat, met een klare kijk op het leven van de persoon zoals hij of zij werkelijk was. Een laatste, warme eerbetoon met herinneringen, anekdotes en getuigenissen. Troostend en steunend voor wie achterblijft. Ik kom naar je toe en met gepaste empathie laat ik jou ‘op verhaal’ komen, luister ik en voel ik aan wat je mij wilt vertellen over jouw dierbare. Ik neem daar meer dan mijn tijd voor. Want vaak valt er zoveel te vertellen.

Met jouw input en dat van de andere familieleden of vrienden bouw ik het script voor de afscheidsceremonie op. Met verhalen, foto’s, muziek, teksten, getuigenissen van familie of vrienden zet ik als spreker een reflectie neer van de persoon die de overledene was.


Het blijft een bijzonder voorrecht om families bij te staan op deze moeilijke momenten in het leven. Mijn achtergrond als zelfstandig thuisverpleegkundige vormt dan ook dé perfecte basis hiervoor. Vroeger verzorgde ik de mensen met mijn handen, nu doe ik dit met mijn stem, in woord en muziek.
Daarom probeer ik onder de huid van mensen te kruipen en er iets na te laten. Voor altijd. En liefst zelfs met ruimte voor een glimlach. Want net déze herinneringen en stille mijmeringen brengen troost.

Noem me dus gerust een gepassioneerde zangeres - ceremoniespreker met liefde voor de mens en mijn vak.

Elk mooi verhaal verdient een warm einde

Opleiding tot ceremoniespreker: Merveil Academy, school voor ceremoniesprekers & storytellers

bottom of page